keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Thanksgiving, Pariisi ja lunta

Kuten ehkä tiedätte, viime torstaina vieteltiin kiitospäivää ja meidän jenkit tahtoivat sitten jotenkin juhlistaa tätä. Martina, iloinen italialaisemme, hostasi mahtavat thanksgiving-pippalot ja Alysa, Ben ja Evan olivat laittaneet kystä kyllä. (Ja apulaiset kans, tietty!)
Minä tyhmä en tajunnut ottaa oikeen kuvia, mutta Ben oli paistanut kalkkunantissejä kun kokonaista ei joko löytynyt, tai sitten se ei olisi mahtunut uuniin, Alysa teki karpalosoossia, turkey stuffingia (mitä tää on suomeksi?), maissivuokaa, kastiketta... Evan toi kanansiipiä, Tuuli ja Dan tekivät jotain vihreäpapupaistosta ihanien sipulirenkaiden kanssa, Martina teki kukkakaalivuokaa. Jälkkäriksi oli Alysan ja Rachelin yhdessä väsäämää kurpitsapiirakkaa, josta en uskonut tykkääväni yhtään, mutta se oli aivan JÄRKYTTÄVÄN hyvää. Siis en meinannut saada siitä tarpeekseni. Vähän ku ois raakaa piparitaikinaa popsinu. Mutta parempaa. Ja tietenkin ennen syömistä kaikki kertoivat mistä ovat kiitollisia. Ja ilmeisesti aikalailla kaikki rakastaa meidän omaa isoa vaihtariperhettä. <3 Pusi pusi.


Lauantaina pitikin sitten lähteä Pariisiin, koska - tättärää - MENTIIN KATTOON UUS HARRY POTTER! Luca, Elli, Alysa, Cynthia, Dan ja meitsi. Luca ja Alysa otti junan kun me muut saatiin kyyti Aleksilta kun se meni sinne kattelemaan jotain kavereitaan. Pessi jäi Larsin hoiviin päiväksi, ja sillä oli ilmeisesti menny aika kivasti. :)



Täälä on tosiaan tullu lunta ja pakkastaki ollu aste kaks muutamana päivänä, ja auton kyydissä näky sitten aika lumisia maisemia. Niin nättiä!



Pariisissa oltiin sitten joskus puol yhden aikaan, mutta meillä kesti jostain syystä ihan kamalan kauan päästä sieltä Aleksin kaverin luota keskustaan ja vaikka mentiin heti ekana ostamaan liput nii oltaisko me saatu ne vasta kahdelta. Tän jälkeen käytiin ruokaleimassa oikeassa gourmet-ravintolassa Quickissä... Hups. Mutta oli vähän hoppu. Syömisen jälkeen Dan tahtoi lähteä käymään jossain enkku-kirjakaupassa mut koska meillä oli tosiaan aika tiukka aikataulu (leffa alkoi 16.00) nii minä ja Elli päätettiin mennä suoraa tietä sinne teatteriin (paikkalippujakaan ei katsos ollut) ja Cynthia, Alysa ja Luca kävi vähän käppäilemässä jossain lähiympäristössä. No, siellä oli jo parikyt tyyppiä jonottamassa kun minä ja Elli ehdittiin salin ovelle. Ja oltiin sielä siis 15.20 tms. Sisään saliin päästiin ehkä just tasan neljältä ja itse leffa alkoi varmaan vasta kahtakymmentä yli.



Tuommone kyltti oli teatterilla.



Ja entäs se leffa sitten? No se oli ihan mahtava!!! Tykkäsin kaikkein eniten kaikista Potter-leffoista, ehkä koska se meni tarkimmin kirjan mukaan ja koska tuo viimenen kirja toteutetaan kahdessa osassa niin siitä ei ollut tarvinnut leikata kaikkea jännää pois. Toisaalta sitten taas epäjatkuvuutta aikaisempien leffojen, joista oli leikelty vaikka mitä merkityksellistä pois, oli oikein kaksin verroin. Mutta siis ihan mahtava. Tykkäsin. Enempi ku kuvittelin että oisin tykännyt! :)))

Takaisin tultiin junalla, joka lähti 20.11 ja joskus ehkä vartin yli kympin olin kotona. Kun käveltiin Danin kans juna-asemalta kotiin, niin lunta satoi isoina hiutaleina oikeen taivaan täydeltä. Postaan kuvia kohta omaan postaukseensa, oli niiin nättiä ja ihanaa!

1 kommentti:

  1. Että tuo eka maisemakuva on IHANA ( siis se jossa on kaiteita näkyvissä)! Ja kaikki kuvat ovat hyviä. Hienoa, että näet luonnon kauneuden... olen nyt vaasassa ja ajoin autolla iltapäivällä halki peltomaisemien - ja ne värit... wau, miten kauniita... ja taivaanrannan eri puolilla värit olivat erilaiset. ja ne puut..valkoiset timanttiset.

    Pusuja sulle Inna!

    T.äiti

    VastaaPoista