torstai 29. heinäkuuta 2010

Kotimesta

Tänään oon käyny perustamassa ranskalaisen pankkitilin, koska UTT:ltä käskettiin. Ajoin yksin bussilla, wuuuu. Pessi on ollut ekaa kertaa yksinään täällä kämpässä, hyvin lienee pärjännyt.
Käytiin äitin ja Pessin kans aamulla Saint Parres'n ostoskeskuksessa, tai siis oikeestaan siellä oli erillisiä isoja rakennuksia, joissa oli kauppoja. Metsästettiin mulle vähän tavaroita ja äitille patjaa. Eilen löytyi pelkästään peitto ja pari tyynyä, että saatiin eka yö nukuttua kahdeksankytsenttisessä sängyssä kolmestaan. Äskettäin syötiin eka ruoka täällä mun uudessa kodissa, vähän shampanjaa, juustoa ja mansikoita. Ruokakauppa ei oo onneksi kovin kaukana, ja sieltä löytyy aikalailla kaikki tarpeellinen.

Laitetaanpas sitten vähän kuvia asunnosta ja rakennuksesta:

kotitalo ulkoa käsin

Tää on mun talo! Tosi moderni verrattuna ympäristöön, Troyes on arkkitehtuuriltaan kyllä tosi vanha noin niin kuin yleensä.


sisäpiha

Tältä näyttää sisäpiha mun taloon päin, kuvaan on nuolella merkitty aukko, josta pääsee melkein suoraan mun ovelle. Asuntoni on heti maatasossa, mikä tuntuu ainakin toistaiseksi aika kätevältä. Postilaatikot on tuosta aukosta heti oikealla, eli suoraan mun ulko-oven edessä. Piha näyttää tosi kivalta, mutta jos kääntyy katsomaan toiseen suuntaan, niin näkymä on hieman eri:


sisäpihan totuus

Tadaa! Jotain remppaa tuossa tehdään kun päivisin on raksamiehet paikalla. Ja itseasiassa tää munkin rakennus on vissiin vielä aavistuksen kesken, ylemmässä kuvassa näkyvä rakennuksen oikeassa päädyssä on kaksi "huonetta", joiden kaksi sivua on ihan vaan lasia ja sisällä on vasta betonilattia. Tiedä sitten mitä niistä on tulossa.

ulos ikkunasta

Asunnon ikkunasta näkymä on tällainen.


paremmin ikkunan takaa

Eli ikkunasta näkyvä puisto on paremmin tarkasteltuna jotakuinkin tällainen. Kuvassa ei näy, mutta tuossa kasvaa paljon kukkia, ja tässä Pessiä tulee varmasti pidettyä irti.

Sitten asunnon sisäpuolta:

ovelta hylly ja pessinkamat

Asunnossa oli kalusteina kuvassa näkyvä korkea hyllykkö, sänky, yöpöytä sekä kirjoituspöytä ja tuoli. Hyllyyn kasattiin aikalailla kaikki irtotavara. Pessin lentoboksi on nurkassa.


ovelta sänky

Tässä näkyy sänky ja kirjoituspöytä. Vessa on pöydästä oikealle.


vessa ja pinkki wc-paperi

Asunnon piristykseksi pari seinää on maalattu kirkkaankeltaiseksi, vessassa toinen. Huomatkaa äitini valkkaama tosi ihku vaaleanpunainen wc-paperi! Suihku jäi kuvasta pois, mutta se on ovelta päin katsoen oikealla.


vaatekaappi

Tilava vaatekaappikin löytyy. Vessa vasemmalla, äiti näkyy keittiössä.


keittiö

Keittiö on, no, erittäin askeettinen. :D Edes uunia ei ole. Jääkaappi on hellan alla. Ostettiin tuo astiatellinki tänään, ihan hyvä idis! Roskis tuli kämpän mukana.


keittiö eteisessä

Keittiö myös sijaitsee eteisessä. Aika jännä!


sängyltä ovelle

Tässä vielä kettuvauva uudessa kodissaan. Kuva otettu sängyltä ovellepäin.

En keksi enää mitään jännää kirjoiteltavaa, joten à bientôt!

6 kommenttia:

  1. Hyvin saa kuvan kyllä tosta kämpästä. Hienot nuo keltaset seinätki. Keittiö on kyllä tosi pelkistetty ja ihan mahtava tuo liesi ja jääkaappi :D

    VastaaPoista
  2. Oi, aika kivaltahan tuo kämppä vaikuttaa, vaikka piha onkin kesken ja keittiö vähän minimpi. Aika hauskat nuo seinät! Suomessa kukaan ei varmaan uskaltaisi laittaa tuollaista väriä vuokrataloon :D Ja puisto on ihana! Siellä on varmaan nätti syksy. Terkkuja Pessille!

    VastaaPoista
  3. No nyt mekin sitten ollaan kartalla asioiden tilasta ja sun koordinaateista. Mekko teki vaikutuksen! Muuten, onko siellä lämmintä?

    VastaaPoista
  4. ed. kommentin lähettäjä siis leena & simppa; selain sekoilee...

    VastaaPoista
  5. Juha, ÄLÄPÄ MUUTA VIRKA. Olen suorastaan rakastunut ihaniin kirkkaankeltaisiin seiniini ja oikeaan suunnittelun ihmelapsikeittiööni.

    Elina, katotaan sitten kun se syksy saapuu että onko nätti. Jos on, niin kuvatodisteita tulossa :) Psoasinki (ja varmaan Hoasinkin!) pitäis vaan rohkeella kädellä lyödä räikeimpiä maaleja, mitä kaupasta löytyy, seinille. On ainakin joku puheenaihe.

    Leena&Simppa: Hyvä että löysitte perille! Mekko on kyllä vallan darling <3 :) Täällä oli huomattavasti Suomea kylmempää kun tultiin, mutta nyt viimeiset kolme päivää pitänyt jotain 25 astetta ja kuumalta tuntuu. Pessi meinaa läkähtyä, käytin sitä jo kerran uimassakin yhdessä suihkulähteessä... (Jossa kyllä äidin näköelinten havaintojen mukaan on muutkin koirat uineet, joten jospa en nyt ihan hirveää syntiä olisi tehnyt.)

    VastaaPoista
  6. Näppärän näkönen on kämppä. Vaan pistän paremmaksi: meillä Portugalissa asuntolassa oli keittiö ja vessa samassa kopissa... Oli muuten ihan kiva kaivella aamupalaa jääkaapista kun ohuenohut seinä erotti kämppiksen joka istu pöntöllä...

    VastaaPoista